La ciutat del Vaticà

El Vaticà és la nació més petita del món amb una superfície de 50 hectàrees i una teocràcia d’uns 550 ciutadans dirigida pel Papa. Dintre de la ciutat del Vaticà i trobem la basílica de Sant Pere, la Capella Sixtina, i uns 10 museus on si troben col·leccions egípcies, gregues, etrusques i romanes; art paleocristià, renaixentista i modern, i una col·lecció etnogràfica de renom mundial.

DSCF1350

El 7 de juny de 1929 la Ciutat del Vaticà es va convertir en un Estat sobirà de forma oficial tot i la seva declaració d’independència el febrer d’aquell any. Durant els anys 30, el Vaticà va negociar amb el dictador Benito Mussolini per mantenir la seva autonomia. Durant aquella època el Vaticà va donar suport a la campanya per frenar els moviments comunistes a tot Europa, que sobretot varen agafar molta força a Espanya i el Vaticà donaria plenament suport a les tropes nacionals durant la Guerra Civil espanyola.

Durant la Segona Guerra Mundial:

Quan va esclatar la Segona Guerra Mundial, el setembre de 1939, la Santa Seu es va declarar neutral. El Papa de llavors era en Pius XII. El seu lideratge al capdavant de l’Església catòlica durant la guerra ha sigut objecte de polèmica al llarg de la història principalment per la seva falta de reacció davant dels crims del règim nazi a Europa. Per altra part, i segons diverses fonts, els nazis tenien un pla avançat per segrestar al Papa, i altres fonts afirmen que el Papa Pius XII va donar suport a tres complots per eliminar a l’Adolf Hitler. El que si és cert, és que els nazis, sobretot en Hitler i en Joseph Goebbels, desconfiaven del Papa i el criticaven en privat pensant en ocupar-se d’ell després de la guerra. En Goebbels desconfiava tant d’en Pius XII que va prohibir en els soldats alemanys visitar-lo perquè tenia por de que no els influís d’alguna manera perquè sabia parlar alemany.

Després de la Segona Guerra Mundial:

Després d’unes quantes dècades on va regir el conservadorisme més extrem dins la Santa Seu, entre les dècades dels anys 60 i 70, sobretot a partir del Concili Vaticà II, va començar una etapa de més obertura i hi va haver més diàleg amb les diferents religions del món.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply