Unter den Linden, l’avinguda de Berlín

Unter den Linden es l’avinguda de Berlín i es la zona més transitada de la ciutat.

Unter den Linden va ser  fa 350 anys un camí de carró que anava des de la illa Spree, on hi havia el Palau Reial, fins el lloc de caça del Tiegarten. A finals del segle XVII el camí va quedar urbanitzat i es varen plantar diferents arbres que varen quedar destruïts després de la segona guerra mundial. Durant els anys 30 Adolf Hitler pensava reconstruir  Unter den Linden per fer una gran avinguda on faria les grans desfilades. Pràcticament tots els edificis varen ser destruits després de la guerra i varen ser reconstruits fidelement.

DSCF1489

Després de la guerra la Porta de Brandenburg, el final de l’avinguda,  va quedar tancada pel Mur i la seva zona de seguretat va donar una imatge freda del carrer.  Els edificis que es varen construir varen ser destinats a ambaixades i a Ministeris que encara perduren en la primera part del bulevard. Des del carrer que creuar amb la Friedrichstrasse fins el pont del Palau Reial s’hi varen construir cafès, restaurants, hotels i comerços entre els edificis històrics, com la catedral. Des de 1998 s’ha construït en el bulevard central amb el mobiliari urbà dissenyat per l’arquitecte berlinès Paul Kleihues.

Avui en dia a Unter den Linden es una avinguda molt transitada on s’hi estan fent constantment moltes obres, com la reconstrucció del Palau Reial. A la catedral, que quedar el centre de l’avinguda, encara podem observar-hi restes de metralla de la guerra.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply