Els musulmans

A Alemanya:

La presència musulmana a Alemanya data del segle XVII i XVIII en els Estats Protestants quan el rei Frederic III de Brandenburg i I de Prússia els va rebre. Eren una minoria per sota dels jueus, i varen participar en la Guerra dels Set Anys, en la Guerra Austro-prussiana, la Guerra Franco-prussiana i les dues guerres mundials. Les primeres mesquites daten del Segon Reich, però la influència arquitectònica musulmana a Alemanya daten del segle XVII i XVIII.

El 1701, el sultà Mustafà II va enviar un missatge el rei prussià Frederic I per estrènyer relacions entre els dos Estats. En Mustafà II havia sigut derrotat anys enrere per l’Eugeni de Saboia. En Frederic Guillem I va rebre com a regal a 20 musulmans a través del duc de Kurland, a més tenia dos soldats mandingues en la seva guàrdia i eren musulmans. El monarca va respectar el seus dies de descans segons l’Alcorà i les seves festivitats i aquell 1701 va fer que s’imprimís el primer Alcorà en alemany publicat a Berlín. A més, els va permetre utilitzar els seus turbants. L’any 1739 es va fundar la primera comunitat musulmana a Prússia, composta per dotze famílies, després de que arribés a Berlín el primer Iman i els homes majors de quinze anys havien de servir a l’Exèrcit.

En Frederic II el Gran va anunciar una política de tolerància religiosa acceptant en el seu regne a catòlics, jueus i musulmans, entre altres. A part, els va assignar un lloc a Potsdam com a centre d’oració i el rei tenia pensat erigir la primera mesquita a Berlín, però la guerra va cancel·lar els seus plans. Des de 1940 es varen promulgar decrets per protegir als musulmans i la seva religió dels intolerants. Al igual que els africans subsaharians, els musulmans es varen guanyar la ciutadania lluitant en les guerres que va fer Prússia. D’entre els descendents d’aquests primers musulmans tenim a l’Ernst August Ali, en Rudolf Metz, en Heinrich Tscharmann, en Gottfried Friedrich Ali i en Goetz Ali entre altres. Les relacions diplomàtiques entre l’Imperi Turc i el regne de Prússia es varen establir oficialment quan el 1763 el diplomàtic musulmà Ahmed Resmi va ser rebut a Berlín.

El Segon Reich es va apropar als països musulmans per proclamar la Jihad contra la Gran Bretanya i França. El Tercer Reich també es va apropar al món musulmà, ja que molts d’aquests països admiraven a l’Adolf Hitler i les seves polítiques antisemites. Durant la Segona Guerra Mundial molts àrabs varen estar disposats a lluitar contra França i la Gran Bretanya ja que aquests països dominaven els seus territoris des de la caiguda de l’Imperi Otomà en la Primera Guerra Mundial.

El 2006, la República Federal d’Alemanya va dur a terme la primera conferència alemanya sobre l’Islam, on es varen reunir els representants de l’Estat alemany i els alemanys musulmans.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply