Porta de Brandenburg

La Porta de Brandenburg està situada enmig del Tiegarten i del Unter den Linden de Berlín. Molt a prop de la Porta si troba el Reichstag,  el monument del Holocaust i l’ambaixada nord-americana ( l’antiga casa de Joseph Goebbels )  

La Porta de Brandenburg era la porta de la muralla berlinesa en direcció a la ciutat de Brandenburg. Es va construir el 1789 copiant el model de l’ Acròpolis d’Atenes i es va coronar amb una quadriga de bronze portada per la devesa Victòria. La porta esta flanquejada amb dos ales de columnes que antigament servien de cos de guàrdia, avui en dia es l’Oficina de Turisme en una ala i l’altre ala es l’habitació del silenci, Raum der Stille, una habitació aïllada del soroll exterior que serveix per reflexionar.

DSCF1549

En la campanya de Napoleó, els francesos varen portar l’estàtua de bronze a París, tot i que Napoleó es volia endur tota la porta, però no li va ser possible. El 1814, després de la caiguda de l’emperador l’estàtua va ser tornada a Berlín i es va batejar la plaça de la Porta amb el nom de Pariser Platz.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply