Leopold Pötsch

Leopold Pötsch va néixer el 18 de novembre de 1853 a Alemanya. En Pötsch va començar la seva carrera de professor a Maribor i més tard es va traslladar a Linz, on va ser un dels professors de Geografia i Història de l’Adolf Hitler entre el 1901 i el 1904. En Hitler li va agradar molt el professor Pötsch i els dos discutien sovint sobre política i geografia. En Pötsch va veure amb en Hitler un bon alumne que l’escoltava i li va donar alguns privilegis com quan li va deixar endur mapes de l’escola a casa seva.

A part de professor, en Pötsch va intervenir en la política. El 1905 es va unir al consell de Linz com a representant del Partit del Poble Alemany. En Pötsch era un nacionalista alemany i volia que totes les races nòrdiques alemanyes s’unissin amb un sol govern, va odiar als jueus i els eslaus anomenant-los races inferiors i explicava que la raça ària era superior.

Anys més tard, quan Pötsch va llegir el llibre d’en Hitler, el Mein Kampf, es va mostrar molest i decebut pel tracte que va fer en Hitler amb el seu país natal, Àustria, tot i que en el Mein Kampf en Hitler l’elogia com a professor. A mitjans dels anys 30 es va distanciar políticament del que va ser el seu alumne ja que en Pötsch es considerava un patriota austríac i no va estar d’acord amb la política de Hitler de menystenir Àustria. El 1938 es va oposar a l’annexió entre Àustria i Alemanya. En Leopold Pötsch va morir el 16 d’octubre de 1942.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply