Potsdam

Potsdam és una ciutat situada al costat de Berlín, on residia la monarquia prussiana dels Hohenzollern. L’Església de Guarnició, on l’Adolf Hitler va celebrar l’obertura del Reichstag el 21 de març de 1933, va ser construïda per en Frederic Guillem I, i en la cripta si guarda la tomba d’en Frederic el Gran.

Després de la guerra a Europa, els Aliats varen celebrar-hi la coneguda Conferència de Potsdam on hi varen ser presents en Iosif Stalin, en Harry S. Truman i en Clement Attlee per decidir el futur del món i com acabar la guerra contra Japó. Durant el temps de la RDA, els emblemes de la monarquia varen quedar degradats ja que els soviètics volien eliminar tot el que recordés la monarquia. El Palau Reial va ser destruït i es varen construir edificis prefabricats. El 1990 la ciutat va ser declarada Patrimoni Cultural per la UNESCO.

Actualment Potsdam és la capital del nou Land de Brandenburg amb 140.000 habitants, i rep la visita de més d’un milió de turistes anualment. El riu Havel parteix la ciutat amb dos parts i el nord de la ciutat es fan mostres d’art de la jardineria.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply