Karl Wilhelm Ohnesorge

Karl Wilhelm Ohnesorge va néixer el 8 de juny de 1872, a l’Alta Saxònia. Va estudiar física en les ciutats de Kiel i Berlín.  Durant la Primera Guerra Mundial va convertir-se en el cap del servei postal en la Seu imperial d’Alemanya. Un cop acabada la guerra, va ser un dels primers en afiliar-se al NSDAP, amb el número 42. A mitjans de 1920 va conèixer a l’Adolf Hitler, amb qui va tenir una bona amistat. En aquella època Ohnesorge era un alt funcionari de correus. Dins del partit nazi va destacar per fundar la primera sucursal fora de la zona de Baviera, concretament a la ciutat de Dortmund. El 1929 va ser nombrat president de l’Oficina Central del Reichpost, el servei de correus central d’Alemanya.

Quan els nazis varen arribar al poder el 1933,  va ser nombrat Secretari d’Estat i  administrador general de correus. El 1937 va assumir les funcions de Ministre de la Reichspost, controlant tot el correu del Reich. Ohnesorge, tot i que no tenia res a veure amb el seu Ministeri,  va treballar per desenvolupar investigacions tècniques sobre els senyals per cable i ràdio. Un dels seus treballs que més va sorprendre va ser en un en el qual  participar en ajudar a desenvolupar el projecte per construir la bomba atòmica. Va mantenir informat a en Hitler sobre el nou projecte,.

Després de la Segona Guerra Mundial va ser jutjat per un tribunal de desnazificació, però, tot i ser una figura rellevant dins del partit nazi, no va ser condemnat i va quedar lliure.  Després de la guerra va retirar-se de la vida pública i no se sap massa res més de la seva vida. Va morir l’1 de febrer de 1962 a Munic.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply