August Diehn

August Diehn va néixer 31 d’agost de 1874 a Ribnitz, a Meckemburg, on va créixer. El 1898 va començar la seva carrera empresarial a Singapur, on va treballar per una empresa d’Hamburg anomenada Behn, Meyer & Co. El 1908 va ser nombrat vicedirector general i el 1913 va ser nombrat director general.

Quan va esclatar la Primera Guerra Mundial va ser internat en el camp de Tanglien. El 15 de febrer de 1915 va aconseguir fugir de Singapur i es va amagar a la selva de Sumatra fins al final de la guerra. S’havia posat preu a la seva vida: 10.000 dòlars. Després de la guerra, Diehn va viatjar a Holanda, on va fundar una empresa que no va tenir l’èxit desitjat. Llavors va acceptar l’oferta de convertir-se en director general de Càrtel de Kali alemany el 1924, càrrec que va ocupar fins la seva mort. Gràcies al seu coneixement, va desenvolupar l’empresa fins a convertir-la en la multinacional més gran i important d’Alemanya. Des del 17 d’agost de 1927 rebia tractament de part del doctor Felix Kersten, que el va ajudar a tenir una vida activa després de patir una malaltia al fetge que havia contret de Singapur.

Quan va esclatar la Segona Guerra Mundial va creure que seria una gran catàstrofe per tot el món i va intentar convèncer a l’Adolf Hitler de la necessitat d’acabar-la i acceptar les concessions que fossin necessàries. Hitler, irritat, va estar a punt d’arrestar-lo. August Diehn va morir a Berlín el 16 de gener de 1942.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply