Ernest Joseph King

Ernest Joseph King va néixer el 23 de novembre de 1878. Va ser un almirall nord-americà. El 1901 es va convertir en alferes, sent el quart de la seva classe a l’acadèmia naval. Després de començar treballant a bord de diversos destructors, va passar a realitzar feines d’enginyeria. Llavors va comandar a una embarcació frigorífic i va comandar una petita flota de submarins. A l’edat de 47 anys es va treure el títol d’aviador naval i va acabar el seu pla d’estudis reduït per oficials d’alta graduació amb l’objectiu de comandar una estació aeronaval, un buc auxiliar d’hidroavions i el portaavions Lexington. El 1932 va aconseguir la graduació de cap d’esquadrilla i va prestar servei en qualitat de cap de l’Oficina d’Aviació.

En King era un home molt dur i malcarat; esbroncava sovint als seus subordinats en públic, recorria al terror per comandar i cridava als seus oficials que eren més simpàtics. Inclús era malcarat amb la seva esposa i els seus set fills. Fumava sempre cigarretes, bevia massa alcohol i perseguia les dones sense dissimular.

Durant la Segona Guerra Mundial, des del 1939, va ser el comandant de la flota de l’Atlàntic. El 1942 va ser nombrat cap de la flota nord-americana i cap de l’Alt Estat Major de la Marina, des d’on va dirigir les operacions navals.

Ernest Joseph King va morir el 25 de juny de 1956.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply