Paul Hausser

Paul Hausser va néixer el 7 d’octubre de 1880 a Brandenburg an der Havel. Fill d’un militar i diplomat de l’Estat Major, va voler seguir els pasos del seu pare i va fer cursos d’infanteria a l’acadèmia de Guerra. Durant la Primera Guerra Mundial va estar en diferents Estats Majors dels front occidental i oriental. Després de la Gran Guerra va ser cap de l’Estat Major de la 2º Regió militar, cap del regiment d’infanteria número 10, comandant general d’e la Infanteria estacionada a Magdeburg i, finalment, va ser tinent general fins que es va retirar l’any 1932.

Un cop retirat va col·laborar amb l’Associació dels Cascs d’Acer, on va ascendir ràpidament fins ocupar el lideratge regional de Berlín-Magdeburg. Sense posar resistència va deixar traslladar els Casc d’Acer a les SA i Ernst Röhm el va nombrar Standartenführer de la reserva SA. De la mateixa manera va acceptar per indicació d’en Heinrich Himmler passar a les SS. A principis de 1935 va inaugurar una escola de cadets en el palau ducal de Braunschweig, que seria un centre formatiu per aquells oficials que comandarien algun dia els regiments i els batallons de les SS. L’1 d’octubre de 1936 va ser nombrat inspector general de la reserva estratègica.

Durant la Segona Guerra Mundial va comandar el 7º Exèrcit de Normandia el 1944 i va ser comandant en cap del front occidental del 1944 al 1945. Paul Hausser va morir el 21 de desembre de 1972 a Ludwigsburg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply