12 de novembre de 1881 – 18 de juny de 1942, Adolf Hülnlein, lídel del NSKK

Adolf Hühnlein va néixer el 12 de novembre de 1881 a Neustadt bei Coburg.

Després d’acabar el batxillerat va començar la carrera d’oficial en les tropes d’enginyers de l’exèrcit bavar.  El 1912 va assistir a l’Acadèmia de Guerra de Munic.

Durant la primera guerra mundial va ser cap de companyia, de batalló i va ser oficial de l’Estat Major. Va ser condecorat amb la Creu de Ferro de primera i de segona classe. 

Després de la guerra es va unir el grup paramilitar de la Freikorps.

Hühnlein va ser Korpsführer, líder, del Cos Motoritzat Nacionalsocialista, al NSKK des de 1934 fins que va morir. Com a líder del  NSKK va demanar a tots els conductors de carreres que s’unissin al NSKK, tot i que el pilot més famós d’Alemanya, Bernd Rosemeyer, mai va estar d’acord amb Hühnlein. Després de la Nit dels Ganivets Llargs al NSKK va estar sota el control de les SS.

Hühlnein es va encarregar com a líder del NSKK de donar els trofeus en les carreres del Gran Premi d’Alemanya i va organitzar una gran quantitats de carreres de cotxes. Hühnlein va ser membre del consell del Reich pel tràfic, on es va encarregar de la regulació del tràfic.

El 1936 va ser nombrat Reichsleiter i va ser membre del Reichstag per Württemberg des del 1933 fins la seva mort.  

Adolf Hühnlein va morir el 18 de juny de 1942 a Munic. Va ser enterrat amb tots els honors d’Estat. El 22 de juny de 1942 se li va donar a títol pòstum la condecoració de l’Ordre Alemany.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply