Alois Hitler Jr.

Alois Hitler Jr. va néixer el 13 de gener de 1882 a Viena. Va ser el primer fill d‘Alois Hitler i de Franziska Matzelsberger, i va ser el germanastre d’Adolf Hitler. Després de discutir-se durament amb el seu pare va abandonar Àustria per provar sort en el món de la gastronomia i va viatjar a Irlanda després de passar per França.

Abans de que esclatés la Primera Guerra Mundial, Alois estava treballant a Dublin com a cambrer. Va ser en aquesta ciutat, en concret a l’hipòdrom, on va conèixer a Irin Bridget Dowling, i es va presentar directament davant del pare d’ella com a propietari d’un hotel que havia viatjat a Irlanda per completar la seva formació. Però el pare de la Bridget no va consentir que la seva filla tingués una relació amb un estranger i la parella es va veure obligada a fugir a Londres, des d’on va escriure al pare de la novia per comunicar-li que no pensava tornar fins que no autoritzés la boda. Poc després de contraure matrimoni, la parella es va mudar a Liverpool, on un any més tard va néixer el seu primer fill. La mare desitjava donar-li un nom irlandès, mentre que el pare preferia un nom alemany. Al final varen acordar anomenar-lo William Patrick Hitler.

Però Alois va començar a patir una forta addició al joc i a les apostes. Els seus ingressos eren molt baixos i en un sol any va canviar tres cops de feina. Després de fracassar com a propietari d’un hotel, va treballar en un ofici completament diferent. Poc després, juntament amb un seu soci, va guanyar diners en el negoci de les fulles d’afaitar i pensava conquerir el mercat alemany des de la Gran Bretanya. Amb aquest propòsit, va tornar al continent a la primavera de 1914. Però amb l’esclat de la guerra la seva família li va perdre el rastre.

A través d’un amic cambrer i suposadament camarada de guerra, es va fer creure a Bridge que havia mort en un hospital militar d’Ucraïna. Però Alois estava viu i s’havia casat un altre cop hi havia tingut un segon fill, en Heinz Hitler, que es va convertir en el cosí favorit de l’Adolf Hitler. Però, quan es va descobrir la seva bigàmia, Alois va tenir que respondre davant el Tribunal de l’Estat Federat d’Hamburg, que el va declarar culpable i el va condemnar a vuit mesos de llibertat vigilada i al pagament d’una multa de 800 marcs imperials alemanys.

A finals dels anys 20, i després de diverses etapes intermèdies en les que va treballar com a avicultor i com a representant de productes de ferreteria, va aconseguir incorporar-se com a cambrer al prestigiós restaurant Huth, situat a Berlín. El 1937 va obrir a Wittenbergplatz 2, una animada plaça situada al bell cor de Berlín, el restaurant Alois, que no va tardar en convertir-se en un dels llocs favorits de trobada dels membres de les SA. No se sap si el seu germanastre i va anar mai. Els clients habituals saludaven confiats al propietari amb un Heil Hitler, Herr Hitler. Els negocis li anaven tant bé que Alois va decidir ampliar el seu establiment. Però, el propietari de l’edifici, un jueu, s’hi va oposar. Llavors, Alois va utilitzar el seu cognom i va escriure al Front Alemany del Treball per exigir que expulsessin al jueu, cosa que es va fer i el propietari de l’edifici es va exiliar a Holanda.

Després de la Segona Guerra Mundial, Alois va fugir amb la seva segona esposa, Hedwig, de Berlín a Hamburg. En aquells moments el cognom Hitler era molt mal vist, i va escriure a la policia d’Hamburg perquè li canviessin el cognom. La demanada va ser acceptada. El 26 d’octubre de 1945 el comandant de la policia d’Hamburg va convertir Alois Hitler en Alois Miller. Alois Jr. Hitler va morir el 20 de maig de 1956 a Hamburg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply