Christian Weber, l’amic de Hitler els anys 20.

Christian Weber va néixer el 25 d’agost de 1883 a Polsingen,a  Baviera, Alemanya.

Weber va ser un dels primers membres a afiliar-se el nou partit el DAP, després el NSDAP, amb el número 15. De seguida va ser un dels amics íntims d’Adolf Hitler i anaven a tot arreu junts , en l’època que miraven d’atreure el públic en el nou moviment nacionalsocialista.  A principis dels anys 20, va treballar com a editor a Daglfing , també va treballar en el hotel de Munic, el Blauer Bock i gràcies a la seva condició física va treballar de segurata en un cafè molt conegut de Munic, el Donisl’s. Weber destacava per ser un home violent i alchòlic, es passava el dia bevent cervesa, i sempre estava apunt per barallar-se amb el seu llaç, sobretot amb els comunistes dels qui odiava. Weber tenia una gran afició que eren els cavalls.

El 1923 va treballar com a comerciant de cavalls, cosa que li va fer guanyar bastants diners. Durant el Pustch de Munic del novembre de 1923 va haver de pagar una multa per la seva participació,  i també volia pagar la multa d’Adolf Hitler, però s’hi va avançar Ernst Hanfstaengl.

Del 1926 al 1934 va treballar com a regidor en l’ajuntament de Munic pel NSDAP, on va aprofitar al seu càrrec per enriquir-se personalment comprant diferents propietats i estables de forma irregular. Però pels muniquesos era un persona odiada ja que es movia per la ciutat com si fos el dictador de la ciutat i era evident que era una persona corrupte.  El 1933 va ser nombrat president del Museu alemany de la Caça i president  de la Lliga econòmica de Propietaris d’Estables, per la seva devoció els cavalls. El cunyat d’Eva Braun, Hermann Fegelein, va treballar en la seva quadra i varen establir una amistat.

Durant la nit dels Ganivets Llargs, el 30 de juny de 1934, va viatjar amb Hitler a Bad Wiessee per detenir a Ernst Röhm. Després de l’èxit de l’operació contra les SA, Hitler el va recompensar nombrant-lo Oberführer. El novembre de 1938 va participar activament en la nit dels Vidres Trencats contra la comunitat jueva, on es va apoderar d’una finca d’un jueu ric.

Durant la segona guerra mundial va tenir desavinences amb el gauleiter de Munic, Paul Giesler,  que volia prohibir les carreres de cavalls a la ciutat per destinar tota l’economia a la guerra. Aquesta baralla pels cavalls va ser informada a Hitler que va decidir que es continuessin fent carreres de cavalls per satisfer el seu antic amic.

Christian Weber va morir al  final de la guerra, quan va ser capturat el 10 de maig de 1945 pels propis alemanys bavars que l’odiaven i el varen assassinar.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply