Christian Weber

Christian Weber va néixer el 25 d’agost de 1883 a Polsingen, Baviera, Alemanya. Weber va ser un dels primers membres en afiliar-se al nou partit nacionalista alemany, el DAP, després el NSDAP, amb el número 15. De seguida va ser un dels amics íntims de l’Adolf Hitler i anaven junts a tot arreu en l’època que miraven d’atreure el públic en el nou moviment nacionalsocialista. A principis dels anys 20 va treballar com a editor a l’editorial Daglfing; també va treballar a hotel de Munic Blauer Bock i, gràcies a la seva condició física, va treballar de vigilant un cafè molt conegut de Munic, el Donisl’s. Weber destacava per ser un home violent i alcohòlic; es passava el dia bevent cervesa i sempre estava a punt per barallar-se amb el seu llaç, sobretot amb els comunistes dels qui odiava. Weber tenia una gran afició que eren els cavalls.

El 1923 va treballar com a comerciant de cavalls, cosa que li va fer guanyar bastants diners. Durant el putsch de Munic del novembre de 1923 va haver de pagar una multa per la seva participació. Volia pagar la multa que havia de pagar Hitler, però se li va avançar Ernst Hanfstaengl.

Del 1926 al 1934 va treballar com a regidor a l’Ajuntament de Munic pel NSDAP, on va aprofitar al seu càrrec per enriquir-se personalment comprant diferents propietats i estables de forma irregular. Weber va residir a la Residència de l’Odeonplatz. Però pels muniquesos era un persona odiada, ja que es movia per la ciutat com si fos el dictador i era evident que era una persona corrupte.  El 1933 va ser nombrat president del Museu alemany de la Caça i president de la Lliga econòmica de Propietaris d’Estables per la seva devoció als cavalls. També era president del Club d’Hípica de Munic i promotor a partir de 1934 de la Braunes Band (Cinta Marrona), el trofeu de carreres de cavalls amb més premi d’Alemanya, amb un premi en metàl·lic de 100.000 marcs. Weber també va ser el promotor de la Nit de les amazones, un espectacle públic com tancava cada dia de les carreres en el parc del palau de Nymphenburg. Dones mig despullades sortien als escenaris vestides com guerreres mitològiques, portant llances, cascs i espases. En habitacions privades, Weber i els seus convidats mantenien relacions amb aquestes dones. A instàncies seves es va erigir en els terrenys de l’hipòdrom de Riem, a l’actual Graf-Lehndorff-Strasse 36 de Munic, una escolta d’elit per les SS. El cunyat d’Eva Braun, Hermann Fegelin, va treballar a la seva quadra i varen establir una amistat.

Durant la nit dels Ganivets Llargs, el 30 de juny de 1934, va viatjar amb Hitler a Bad Wiessee per detenir a Ernst Röhm. Després de l’èxit de l’operació contra les SA, Hitler el va recompensar nombrant-lo Oberführer. El novembre de 1938 va participar activament en la Nit dels Vidres Trencats contra la comunitat jueva, on es va apoderar d’una finca d’un jueu ric.

Durant la Segona Guerra Mundial va tenir desavinences amb el gauleiter de Munic, Paul Giesler,  que volia prohibir les carreres de cavalls a la ciutat per destinar tota l’economia a la guerra. Aquesta baralla pels cavalls va ser informada a Hitler que va decidir que es continuessin fent carreres de cavalls per satisfer al seu antic amic. Al final de la guerra el seu patrimoni personal es creu que era d’un milió de marcs. 

Christian Weber va morir just acabar la guerra, quan va ser capturat el 10 de maig de 1945 pels propis alemanys bavaresos que l’odiaven i el varen assassinar. 

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply