Albert Kesselring

Albert Kesselring va néixer el 30 de novembre de 1885 a Markstedt en una família que descendia de cervesers, viticultors i d’un soldat de fortuna. El seu pare va ser professor a l’escola de Bayreuth. De ben jove, el 1904, va començar la seva carrera militar com a cadet de l’exèrcit bavarès. El 1912 es va formar com a observador militar en globus i durant la Primera Guerra Mundial va servir en els dos fronts, Occidental i Oriental, sent destinat a l’Estat Major. Després de la guerra va continuar a l’Exèrcit, però el 1933 va ser llicenciat i va passar a encarregar-se del Departament d’Administració en la Comissaria del Reich per l’Aviació, on va estar involucrat en el restabliment de la indústria de l’aviació i va posar les primeres pedres per la creació de la Luftwaffe. Aquell any va aprendre a volar. Des del 1936 fins al 1938 va servir com a Cap de Personal de la Luftwaffe.

Durant la Segona Guerra Mundial va ser mariscal de camp de la Luftwaffe. Del 1939 al 1940 va ser comandant de la 1º i més tard de la 2º Flota aèria alemanya. El 1942 va ser nombrat cap del 10º Exèrcit i del front sud, Mediterrani-Àfrica. Va ser el responsable de la llarg i combativa retirada des del El Alamein fins al nord d’Itàlia. Del 1943 al 1944 va comandar el Grup d’Exèrcits C i va dirigir les tropes alemanyes en l’ocupació a Itàlia, on varen cometre moltes atrocitats contra la població civil i contra els partisans. Kesselring va ser molt ben valorat per l’Adolf Hitler i mai li va perdre la confiança. Quan el règim s’enfonsava, el febrer de 1945, en Hitler li va confiar la defensa del Reich en el front occidental. Més tard, el líder alemany va admetre que es va equivocar en donar-li massa tard la defensa del Reich. Kesselring era afable i extravertit, era anomenat pels Aliats El somrient Albert per la seva dentadura, i les seves pròpies tropes l’anomenaven El Tio Albert. Va ser un dels 27 militars que varen ser guardonats amb la Creu de Ferro amb Fulles de Roure, Espases i Diamants.

Després de la guerra va ser empresonat a Itàlia i va ser traslladat al Berchtesgadener Hof, on l’hi varen donar la millor habitació i li varen permetre conservar la seva pistola, les seves medalles i e bastó de mariscal. Abans de ser enviat a una cel·la més humil a Luxemburg, se li va demanar que fes una valoració d’en Hitler, i el mariscal de camp va respondre que era el personatge històric més extraordinari que mai havia conegut. El 3 de març de 1946 va comparèixer com a testimoni en els Judicis de Nuremberg. El 1947 va ser jutjat per un tribunal italià acusat de crims de guerra i d’utilitzar mètodes inhumans, i va ser condemnat a mort, però el 4 de juliol de 1947 la seva condemna es va canviar per cadena perpètua i treballs forçats perquè així ho varen sol·licitar el primer ministre Winston Churchill i l’Harold Alexander. El 1952 va ser alliberat per raons de salut. L’Albert Kesselring va morir el 16 de juliol de 1960 a Bad Nauheim. Es considerat pels experts com un dels talents militars més importants de la guerra.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply