La Torre Eiffel

La Torre Eiffel és l’emblema de la ciutat de Paris. És una estructura de ferro que es va construir el 1889 pel constructor Gustave Eiffel. Quan la Torre va ser acabada es va convertir en l’estructura més alta del món amb 300 metres d’altura, fins llavors el record el tenia l’edifici Woolworth de Nova York amb 241 metres.

La Torre Eiffel pesa set milions de quilograms i conté 12.000 peces metàl·liques que descansen sobre quatre blocs de ciment macis de 93 metres quadrats de superfície cadascun. Tot i que el seu creador no va crear la Torre per ser un transmissor sinó com un monument de ferro per l’Expo de París, a principis del segle XX es va convertir en l’antena més alta del món i un dels transmissors més alts del món. Fins i tot abans de la Primera Guerra Mundial el transmissor de la Torre podia arribar a les llunyanes colònies de França. Durant la Gran Guerra, la Torre Eiffel va ajudar a interceptar un missatge de l’Exèrcit alemany al seu Alt Comandament que va ser enviat sense xifrar i a on s’expressava l’esgotament de les tropes i la sobre-extensió de les seves línies de proveïments durant l’ofensiva massiva alemanya sobre França. Aquest missatge va ajudar a resistir la caiguda de París i va mobilitzar a milers de policies i reservistes per donar suport a les tropes franceses en la defensa de la ciutat.

Amb la caiguda de França en la Segona Guerra Mundial, l’Adolf Hitler va ordenar la destrucció de la Torre Eiffel però no es va arribar a concentrar la demolició per la forta humiliació que patia França. Finalment, l’Alt Comandament alemany a París va recomanar no realitzar la demolició de la Torre i en Philippe Pétain va convèncer a en Hitler de no destruir la Torre.

DSCF0250

Es diu que no és una Torre del gust del francesos perquè no els hi agraden les estructures de ferro.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply