Fritz Wiedemann

Fritz Wiedemann va néixer el 16 d’agost de 1891 a Àugsburg. Durant  la Primera Guerra Mundial va combatre en el mateix regiment que l’Adolf Hitler, en Rudolf Hess  i en Max Amann. Wiedemann va rebre la Creu de Ferro de primera classe el 1918.  En els Judicis de Nuremberg del 1946 va descriure el Hitler de la Gran Guerra com una persona bohèmia. Després de la guerra es va dedicar a negocis de la ramaderia, tot i que el 1922 va rebutjar una oferta d’en Hitler per organitzar les SA.

El 2 de febrer de 1934 es va afiliar al NSDAP i es va convertir en l’ajudant personal d’en Hitler i el seu assessor en política exterior. Wiedemann va ser destinat a missions diplomàtiques no oficials, com la reunió del 1938 entre en Hitler i en lord Halifax. El 1935 va ser ascendit a SA-Brigadeführer, General de Brigada SA. Durant els anys 1936 i 1937 va treballar per facilitar l’annexió d’Àustria al Reich, donant suport a l’ambaixador alemany Franz Von Papen davant el canceller austríac Kurt von Schuschnigg.

Però la importància de Wiedemann va caure quan Julius Schaub es va convertir en l’ajudant d’en Hitler més important. El 1939 va ser enviat com a cònsol general a San Francisco. Durant la seva estada als Estats Units va assistir a diverses festes de l’alta societat i va tenir el suport del empresari nord-americà Henry Ford. Wiedemann va explicar que va treballar en les iniciatives polítiques pro-nazis de Ford. Però a partir de 1940 va advertir en privat que Hitler era un home perillós i que tenia una doble personalitat. Tot i criticar al règim nazi en secret va ser enviat a Tientsin, la Xina, on va ser un important espia.

Després de la guerra va prestar declaració en els Judicis de Nuremberg i el 1948 va ser alliberat. Quan va tornar a ser lliure es va tornar a dedicar a l’agricultura i va desaparèixer de la vida pública. Tot i això, Wiedemann va dir que era impossible contradir a en Hitler perquè es posava agressiu. Fritz Wiedemann va morir el 17 de gener de 1970 a Postmünster.

El 2012 es va afirmar que Wiedemann va ajudar a salvar als oficials jueus  de la Primera Guerra Mundial que havien lluitat amb ells. La filla d’en Rudolf Hess va explicar que el seu pare s’havia reunit amb en Wiedemann per tractar com salvar aquells jueus. Però costa de creure que Hess, sent tan antisemita com era, tingués algun interès en voler salvar als jueus.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply