Ladislas Anders

Ladislas Anders va néixer el 1892 a prop de Varsòvia, a Blonie. Va lluitar en la primera guerra mundial, combatent en els exèrcits del zar, i més tard va lluitar contra els bolxevics. El 1936 va ser ascendit a general.

Durant la segona guerra mundial, el 1939, va ser capturat pels soviètics i va ser internat a Moscou. A l’agost de 1941 va ser alliberat com a resultat de l’acord soviètic-polonès. De seguida es va posar sota al comandament de les forces poloneses que va constituir a la Unió Soviètica. Amb els 60.000 homes que formaven les seves forces va ser enviat al nord de l’Àfrica i el 1942 va combatre contra el general Erwin Rommel. El 1943 va desembarcar a Itàlia i va lluitar en les batalles de Montecassino i de Bolònia. El 1945 va ser nombrat comandant en cap de les forces poloneses en l’Europa occidental.

En acabar la guerra només el 20% dels seus homes varen tornar a Polònia. El 1946, quan els Aliats varen deixar de reconèixer el govern polonès a l’exili a Londres, Anders va deixar Itàlia i se’n va anar amb els seus homes a la Gran Bretanya.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply