Simon Konstantinovich Timochenko

Simon Konstantinovich Timochenko va néixer el 18 de febrer de 1895. La seva família era pagesa, però Timochenko va decidir deixar el camp i enrolar-se a la cavalleria tsarista, on es va convertir en oficial de l’exèrcit soviètic durant la guerra civil.

Durant l’ocupació a Polònia va ser comandant en cap. Després de la guerra entre la Unió Soviètica i Finlàndia de finals de 1939 i principis de 1940, on el gener de 1940 va agafar el comandament d’un Exèrcit, va obtenir una gran reputació i va ser nombrat mariscal de camp, va ser condecorat en qualitat d’Heroi de la Unió Soviètica i el 1940 va ser nombrat comissari del Poble per la Defensa en substitució d’en Leonid Vorochilov, on va dur a terme una profunda reorganització de l’Exèrcit. El juliol de 1941 va ser nombrat cap del front Central i va fer retrocedir l’avanç alemany, atacant-los davant de Smolensk. El 1942 va ser nombrat cap del front del Sud on va recuperar la ciutat de Rostov, però el maig de 1942, quan els alemanys varen conquerir Crimea i avancen cap a Stalingrad, va ser derrotat a Khàrkiv. Iosif Stalin el va destituir dels seus càrrecs dins l’Exèrcit en culpar-lo de les derrotes soviètiques de principis de 1942 i el va substituir pel mariscal Gregory Zhukov. A més, Stalin el va substituir com a comissari del Poble per la Defensa. De 1943 a 1944 va ser l’encarregat de coordinar les forces dels comandants Rodion Malinovski i Fiodor Tolbujin, que varen alliberar a Ucraïna i Crimea i varen conquerir Romania i Hongria.

De 1945 a 1947 va ser enviat a la Xina per reorganitzar les tropes xineses del líder comunista Mao-Tse-Tung. Simon Konstantinovich Timochenko va morir el 31 de març de 1970.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply