Richard Walter Darre

Richard Walter Darre va néixer el 14 de juliol de 1895 a Belgrano, Buenos Aires, Argentina. Fill d’un home de negocis emigrat a Argentina. Durant la Primera Guerra Mundial es va allistar com a voluntari. Després va ingressar a un grup paramilitar i va estudiar a la Universitat d’Halle Agricultura. Gràcies a la seva diplomatura va ingressar en el Ministeri d’Agricultura del que va tenir que sortir a causa de les querelles. Després va ser membre de l’organització Artamans, i es va fer amic de Heinrich Himmler. Els seus llibres, en particular El pagès com a font de vida de la raça nòrdica, varen cridar l’atenció d’Adolf Hitler. El 1930 va ser nombrat delegat polític agrari del NSDAP, va entrar com a diputat, i gràcies a la seva propaganda en el sector agrari i el seu disseny d’un primer programa agrari, el Partit va veure augmentar el número de votants en les zones rurals. Els agricultors varen apreciar el seu discurs antisemita i anticapitalista. El 1931 va ser nombrat cap de l’Oficina per la raça i la colonització dels territoris de l’Est, RuSHA i del Servei de la política agrícola del Reich.

Entre 1931 i 1938 va ser Reichsleiter, cap de la raça  i del poblament de les SS. Darre estava vinculat a les SS després de ser nombrat SS-Obergruppenfhürer. Després de la pujada al poder dels nazis, va posar en marxa la Gleichschaltung, la coordinació de totes les associacions agrícoles sota l’autoritat del Reichsnährstands. Aquesta corporació alimentària agrupava a partir de 1933 totes les professions agrícoles, controlant la producció i el mercat amb l’objectiu de garantir l’autarquia. El juny de 1933, Adolf Hitler el va nombrar successor d’Alfred Hugenberg com a ministre d’Alimentació i Agricultura i va publicar la llei sobre l’herència en el domini rural el 29 de setembre de 1933. Darre va ser un dels ideòlegs racistes més importants del Partit i va crear la teoria del mite del Blu-Bo, inicials de Blut i Boden, que vol dir terra i raça. A partir de 1936 la seva influència va ser menys important per les pressions de Hermann Göering. La seva posició anticapitalista i en contra de la guerra a l’Est el varen enfrontar amb el poder, pel que va ser apartat durant la Segona Guerra Mundial o va ser substituït com a ministre per Herbert Backe, tot i que fins el 1942 va mantenir el Reichsnährstand. Retirat en la seva residència de Schorfheide,va escriure el 1943 En la lluita per l’ànima del pagès alemany.

El 1949 va ser condemnat a set anys de presó en el procés Wilhelmstrasse, però finalment només va complir setze mesos de presó. Walter Darre va morir el 5 de setembre de 1953.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply