Gottlob Berger

Gottlob Berger va néixer el 16 de juliol de 1896 a Gerstetten, Kreis Heidenheim/Württemberg. Fill d’un industrial fuster, va participar voluntàriament en la Primera Guerra Mundial en l’exèrcit alemany i va patir greus ferides comandant tropes de xoc. Després de la guerra va treballar de monitor de gimnàstica i es va inscriure en el partit nazi i en les SA des de la seva creació. El 1934, després de la Nit dels Ganivets Llargs, va deixar les SA i va passar a les SS. El 1938 va ser nombrat cap de l’Estat Major den Heinrich Himmler per les SS, dirigint la secció d’allistament i com a tal se’l considerava com un dels fundadors de les Waffen-SS.

El 1940 va ser nombrat cap del servei central de les SS i, el 1942, va ser l’administrador del ministre Alfred Rosenberg a la Unió Soviètica. El setembre de 1944 va participar en la repressió d’Eslovàquia. A l’octubre de 1944 es va encarregar del Departament de Presoners de Guerra.

En el procés de Nuremberg de l’abril de 1949 va ser sentenciat a 25 anys de presó, però va ser alliberat a finals de 1951. Gottlob Berger va morir el 5 de gener de 1975 a Württemberg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply