Ulrich Greifelt

Ulrich Greifelt va néixer el diumenge 8 de desembre de 1896 a Berlín. Fill d’un farmacèutic, va ser membre dels Freikorps un cop acabada la Primera Guerra Mundial. A principis dels anys 20 no va simpatitzar amb el NSDAP, fins i tot en va ser adversari, però més tard va ingressar a les SS arribant al rang d’Oberführer SS. Quan Heinrich Himmler va crear en el seu Estat Major personal una secció Pla Quadriennal, Greifelt va ser un dels homes elegits per dirigit la secció per la seva imatge de tecnòcrata.

Greifelt s’ocupava del dèficit de la força laboral i intentava trobar-hi solucions com repatriant als 30 milions d’alemanys escampats per l’estranger. Greifelt, a partir del juliol de 1939, es va ocupar del transport de la transmigració de la minoria alemanya del Tirol meridional de parla alemanya al Reich. El seu departament, anomenat Agència directiva per Transmigració i Repatriació, tenia seu a la casa número 142 de la Kurfürstendamm berlinesa. Un cop va començar la Segona Guerra Mundial, Greifelt es va ocupar de traslladar totes les minories alemanyes de l’Europa Oriental a la Polònia ocupada. La seva influència va ser tan gran que Adolf Hitler i Hermann Göering varen escoltar els seus consells. A mesura que la guerra s’anava tornant més imperialista i brutal, es va elegir l’agència d’en Greifelt com Estat Major general de l’ofensiva racial i es va rebatejar l’agència amb el nom servei RKF, Direcció General de l’Estat Major, a partir de 1941.

L’agència d’en Greifelt va efectuar el repartiment de les propietats poloneses: els colons alemanys varen rebre de les 928.000 grangers poloneses amb 99,5 milions d’hectàrees, 47.000 granges amb 9,22 milions d’hectàrees. A finals de 1942, els immigrants alemanys varen posseir ja el 20% de les 60.000 empreses poloneses, i els alemanys del Reich el 8%; el 21% va ser administrat per comissaris alemanys, mentre que un 51% va quedar sota la propietat dels alemanys que vivien en territori polonès. Uns 20.000 tallers diversos varen passar a mans dels immigrants alemanys.

Després de la guerra, el maig de 1945, Greifelt va ser arrestat i el 10 de març de 1948 va ser condemnat a cadena perpètua. Ulrich Greifelt va morir a la presó de Landsberg, Munic, el 6 de febrer de 1949.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply