Oswald Mosley

Oswald Mosley va néixer el 16 de novembre de 1896 a  Mayfair, Londres. Durant la Primera Guerra Mundial va lluitar amb els britànics i va ser ferit.  A partir d’aquella ferida va començar a odiar tots els conflictes bèl·lics. El 1918 es va afiliar en el Partit Conservador britànic, però durant els anys 20 va provocar mal estar al partit perquè es va preocupar per la pobresa que vivia el país i va donar-ne la culpa als rics. Finalment es va afiliar al Partit Laborista.

El 1920 es va casar per motius polítics amb Lady Cynthia, una dona rica i poderosa. Però Mosley no es va sentir atret per la seva esposa i va tenir moltes aventures amb altres dones, entre elles amb la germana de la Unity Mitforf, Diane, que també estava casada.

Oswald era un home que estava obsessionat en governar i volia ser com fos el primer ministre i el veure que no podia ser el líder del Partit Laborista,  el 1931 va fundar un nou partit amb el qual volia fer un govern de tecnòcrates perquè creia que els polítics no estaven preparats per dirigir un país. Però en les eleccions d’aquell any cap membre del seu partit va ser elegit per la Cambra dels Comuns. Després de perdre les eleccions va viatjar a Itàlia per conèixer en persona el dictador Benito Mussolini i el seu moviment. Oswald va quedar fascinat amb la figura del dictador italià i va creure que havia d’imitar les seves pràctiques a la Gran Bretanya. Però Oswald  necessitava molts diners i va demanar diners a en Mussolini per finançar el seu partit. A partir d’aquell moment va canviar els ideals del seu partit i es va apropar al feixisme, va canviar el nom del partit pel de ‘Unió Britànica sota el lema: Primer els britànics.  La campanya política de l’Oswald  va ser molt més dura del que havia sigut abans i una de les seves promeses va ser la d’expulsar a tots els estrangers de la Gran Bretanya. La seva fascinació cap el feixisme i el nazisme va augmentar amb els anys i va crear el seu propi cos de seguretat, les camises negres, com les SA de l’Adolf Hitler. Durant aquell temps, Oswald va destacar per ser un bon orador i un oportunista.

El 1932 la seva esposa va morir per culpa d’unes complicacions en una operació aparentment senzilla. Després de la mort de la seva esposa, Oswald es va sentir lliure per consolidar la seva relació amorosa amb la Diane Mitford, amb la qual compartien admiració cap a en Hitler i els seus ideals. El final es varen casar a la casa del ministre Joseph Goebbels de Berlín amb Hitler com a convidat. El casament va servir perquè el líder britànic pogués demanar diners a en Hitler per finançar el seu partit, però Oswald sabia que estava sent vigilat pels britànics i va demanar a Diane que parlés ella en privat amb Hitler perquè l’ajudés. Després del casament, Diane es va quedar a Alemanya amb la seva germana Unity per està el costat d’en Hitler, que anava tenint més interès en les activitats de l’Oswald a la Gran Bretanya.


Quan va començar la Segona Guerra Mundial, Diane va haver de tornar a la Gran Bretanya ja que no volia ser acusada de traïdora. El 23 de maig de 1940 Oswald va ser arrestat per la policia britànica acusat de traïdor per estar al costat d’en Hitler i perquè el primer ministre Winston Churchill el volia apartar de les activitats polítiques. Però els desitjos del primer ministre de retenir-lo es varen veure frustrats perquè no hi havia proves de que hagués traït al seu país i el 1943 va continuar el seu arrest a casa seva on va guanyar molts diners jugant a la borsa de Sudàfrica.

El seu fill, Nicolaus Mosely, va lluitar en la Segona Guerra Mundial amb els britànics i sentia vergonya cap al seu pare.


Quan va acabar la guerra i va ser posat en llibertat va continuar lluitant per  convertir-se en primer ministre, però els britànics no li varen comprar el seu discurs i va perdre totes les eleccions en que es va presentar. Durant els anys 60 va criticar molt durament als negres. Oswald va acabar frustrat amb els britànics i va decidir marxar amb la Diane  a França i moriria a Orsay el 3 de desembre de 1980.

Un dels seus fills, Max Mosley, va ser el cap de la Federació Internacional d’Automovilisme, la FIA, on va perdre el càrrec, entre altres coses, per participar en una orgia sexual amb disfresses nazis.

 

 

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply