4 d’abril de 1898 – 31 de gener de 1944, Theodor Habicht, representant nazi a Àustria.

Theodor Habicht va néixer el 4 d’abril de 1898 a Wiesbaden, Alemanya. Va passar la seva infància a la ciutat de Berlín.

El 1915 es va allistar com a voluntari de l’exèrcit Imperial d’Alemanya per lluitar a la primera guerra mundial. Va ser enviat el front occidental i a Itàlia.

El 1926 es va afiliar el partit nazi i va treballar en editar revistes locals d’ideologia nazi.  El 1931 va ser representant de Nassau al Reichstag, però Adolf Hitler el va enviar a Àustria per supervisar el partit nazi austríac.  Habicht es va convertir a la llarga en el representant del partit nazi austríac , tot i que el líder era Alfred Proksch.

El 1933 va ser deportat a Alemanya, després de que el govern austríac fes fora els nazis del país. Des de l’exili va fer una campanya propagandística basada en el terror contra el govern  d’Àustria, tota aquella propaganda  va acabar amb el cop d’estat contra el canceller Elgebert Dollfuss el juliol de 1934 per part dels nazis.

Després del fallit cop d’estat,  Hitler el va culpar d’haver planejat malament el cop d’estat i  Habicht es va retirar momentàniament de la vida pública.  El 1937 va tornar a la política on va ser elegit alcalde de Wittenberg i el 1939 va ser nomenat sotssecretari en el Departament de Relacions Exteriors del partit nazi. Des d’aquell càrrec va ser enviat el 1940 a Noruega per investigar el nou govern noruec nazi, però no va tenir l’èxit que s’esperava i Hitler el va fer retirar.  

Theodor Habicht va morir quan lluitava al front de l’est a Nevel, la Unió Soviètica,  el 31 de gener de 1944.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply