Julius Schreck

Julius Schreck va néixer al 13 de juliol de 1898 a Munic. Va lluitar en la Primera Guerra Mundial i després de la guerra es va unir al grup paramilitar la Freikorps.

El 1920 es va afiliar al NSDAP  amb el número 53. Dins del partit nazi va tenir una bona amistat amb l’Adolf Hitler. El 1921 va ser un dels fundadors de les SA. El 8 de novembre de 1923 va participar en el fallit Putsch de Munic, d’on va ser arrestat a la presó de Landsberg juntament amb en Hitler i altres membres nazis. Quan el varen alliberar, el 1925, va participar amb en Hitler en la reconstrucció del NSDAP. Aquell mateix any que va ser alliberat, juntament amb l’Emil Maurice, varen fundar la guàrdia personal de Hitler, el que serien les SS, i en va ser el membre número 5 de la guàrdia. En Hitler personalment el va nombrar comandant de la companyia dels guarda espatlles, i d’aquesta manera l’Schreck es va convertir així en el primer Reichsführer de les SS, el primer líder de les SS. A partir de l’any 1926 fins a la seva mort va ser el xofer personal d’en Hitler, i va tenir que deixar de ser el Reichsführer de les SS, tot i que va romandre a les SS. El 1930 en Heinrich Himmler el va nombrar Standartenführer de les SS, tot i que no va tenir cap poder dins les SS.

Julius Schreck va morir el 16 de maig de 1936 per una meningitis i va ser enterrat amb tots els honors en un funeral d’Estat. En Hitler va fer un discurs durant l’enterrament elogiant la figura de Schreck. Després de la seva mort es varen posar el seu nom a les barraques dels alumnes de les SS com a homenatge. Després de la Segona Guerra Mundial es va retirar la làpida de la seva tomba i ara només hi ha una pedra sense cap inscripció allà on es troba enterrat.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply