Julius Schaub

Julius Schaub va néixer el 20 d’agost de 1898 a Munic. Va estudiar per ser farmacèutic i durant la Primera Guerra Mundial va treballar i assistir en un hospital de campanya. Després de la Gran Guerra va treballar de farmacèutic. El 1920 es va afiliar al partit nazi, el NSDAP, amb el número d’afiliació 81, i poc després va ingressar a les SA. El novembre de 1923 va participar en el fallit Putsch de Munic, d’on va ser arrestat i condemnat a la presó de Landsberg. El 1925, després de ser alliberat, va perdre la feina, segons ell per ser membre del NSDAP, i l’Adolf Hitler li va proposar ser el seu assistent personal. D’aquesta manera, Schaub va ingressar a les SS amb el número d’afiliació número 7 i va acompanyar a en Hitler durant tota la seva carrera política. El 1936 va ser membre del Reichstag representant Oberbayern-Schwaben. Hitler el va apreciar molt i en el seu testament de l’any 1938 li va deixar una pensió vitalícia. Després va ser ajudant de camp i el 1940 va ser nombrat Ajudant en Cap del Führer. A la vegada era confident, secretari, xofer, intendent, conseller i executor d’en Hitler.

Després de l’atemptat del 20 de juliol de 1944, Schaub va explicar que estava a dins l’edifici quan va esclatar la bomba, fet pel qual en va resultar ferit, sent premiat més amb una insígnia. Però, segons alguns testimonis, Schaub no estava dins l’edifici quan va explotar la bomba i va simular la ferida per rebre la insígnia. El 23 d’abril de 1945, després de passar els últims dies del Reich al Führerbúnquer, va ser enviat a la casa de muntanya d’en Hitler, el Berghof, a Obersalzberg, i a Munic per destruir tota la documentació privada d’en Hitler.

Quan va acabar la guerra va ser arrestat el 8 de maig de 1945 pels nord americans. Alliberat el 1949, va ser jutjat per un tribunal de desnazificació però no varen trobar que hagués participat en els crims de guerra i es va arribar a la conclusió de que només era un company de viatge d’en Hitler. Després de ser alliberat va tornar a treballar de farmacèutic. Julius Schaub va morir el 27 de desembre de 1967 a Munic.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply