Philipp Bouhler

Philipp Bouhler va néixer l’11 de setembre de 1899 a Munic. El seu pare era un coronel de l’exèrcit retirat. Bouhler va participar en la Primera Guerra Mundial on va ser ferit greument. Quan va acabar la Gran Guerra va estudiar Filosofia fins al 1920. El 1921 es va convertir en director comercial del diari nazi el Völkischer  Beobachter. El 1922 es va afiliar al partit nazi amb el número 12 i va ser nombrat Secretari Segon del NSDAP. De 1925 al 1934 va ser Cap de les Societats Mercantils del NSDAP, Geschätführer i va estar al capdavant de les oficines del NSDAP a Munic poc després de la refundació del moviment l’any 1925.

El 1933, amb la pujada al poder dels nazis, va ser nombrat Reichstleiter del NSDAP, líder del Reich, un del alts càrrecs dins del partit nazi, però que en realitat no era res més que un dels secretaris de l’Adolf Hitler. Aquell mateix any va ser elegit membre del Reichstag pel districte de Westfàlia i el 20 d’abril de 1933 es va unir a les SS amb el número 54.932, sent nombrat general honorari de les SS. El 1934 va ser nombrat President de la Policia de Munic i es va convertir en Cap de la Cancelleria de l’Adolf Hitler fins al 23 d’abril de 1945. Bouhler ocupava també els càrrecs de Cap del Comitè de Censura del Partit per la Protecció de la Literatura Nacionalsocialista i del Grup d’Estudi de Llibres sobre la Història Alemanya i Material Educatiu. En definitiva era el responsable de dictaminar què es publicava i què no. Bouhler es va convertir en una de les figuers més sinistres del règim nazi. Les seves oficines varen ser responsables dels centres d’eutanàsia d’Alemanya que s’encarregaven el principi d’eliminar els malalts mentals i totes les persones que no es consideraven útils dins l’Operació Aktion-T4. Aquesta Operació, que va començar el 1939, era coneguda per la societat civil alemanya, que aquesta era a la vegada convençuda de que era millor eliminar aquests elements no desitjats, ja que tenien un cost massa elevat, es deia. Quan el 1941 es va abolir aquesta operació pel rebuig d’una part de la població, sobretot de l’Església,  i perquè ja no era una prioritat pel règim nazi, Bouhler es va encarregar de l’extermini jueu a Polònia. Aquell mateix any va escriure Kampf um Deutschland. Ein Lesebuch für die deutsche Jugend (Combat per Alemanya. Una antologia per la joventut alemanya) i l’any següent va publicar Napoleó-Kometenbahn Genies Eines, que es va convertir en un dels llibres favorits del dictador alemany. També va escriure una biografia d’en Hitler, molt apreciada pel dictador alemany. El 1944 va perdre poder dins de l’entorn d’en Hitler per culpa de les conspiracions del secretari Martin Bormann.

Quan va acabar la Segona Guerra Mundial va ser detingut juntament amb la seva dona, Helene, per les tropes nord-americanes el 10 de maig de 1945. La seva dona es va suïcidar tirant-se per la finestra del castell Fischhorn on estaven retinguts. Philipp Bouhler es va suïcidar el 19 de maig de 1945 prenent-se una càpsula de cianur.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply