Kurt Weill

En Kurt Weill va néixer el 2 de març de 1900 a Dessau. Va ser un compositor alemany molt conegut durant la República de Weimar per les seves òperes sobre els texts d’en Bertold Brecht, Die Dreigroschenoper del 1928 i Aufstieg und Fall der Stadat Mahagonny del 1930, unes violentes sàtires del capitalisme. Els nazis odiaven des de bon principi a aquest simpatitzant comunista, que s’inspirava per la crítica social i, a més, era d’origen jueu. Varen classificar la seva música com a degenerada i varen cremar les seves partitures. El 1933 va deixar Alemanya amb la seva esposa, l’actriu i cantant Lotte Lenya. Va estar primer a París i el 1935 se’n va anar als Estats Units, on va continuar una carrera d’èxits a Broadway i es va nacionalitzar com a nord-americà. En Kurt Weill va morir el 3 d’abril de 1950 a Nova York.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply