Heinrich Müller

Heinrich Müller va néixer el 28 d’abril de 1900 a Munic. Durant la Primera Guerra Mundial va ser sergent pilot del front occidental i, després de la Gran Guerra, el 1919, va ingressar a la policia. Es va fer famós pel seu anticomunisme i va participar en els afusellaments dels presoners de la República dels Consells. El Departament polític de la Direcció general li va confiar la secció especialitzada Comunisme. El 1934 es va fer membre de les SS i va passar a la policia secreta d’Estat a Berlín. Després va ser cap del Departament IV (la Gestapo ) i del RSHA el 1939 al 1945. El 20 de gener de 1942 va assistir a la conferència de Wannsee. Famós per la seva brutalitat i els seus crims, especialment en el govern general, Müller va ser un de les figures més temibles de la dictadura nazi. Va estar en el búnquer de Berlín fins a l’abril de 1945, quan va desaparèixer per sempre més. Mai s’ha sabut què va passar amb ell, però es creu que va morir en la Batalla de Berlín.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply