Marsella

Marsella és una ciutat francesa fundada com a centre comercial pels grec en el segle VI a. C. Durant la Segona Guerra Mundial era la segona ciutat més gran de França, amb mig milió d’habitants, i tenia el port més viu del Mediterrani amb més de 20 quilòmetres de molls. Després de la victòria alemanya de maig-juny de 1940, la ciutat va quedar sota el control del govern col·laboracionista de Vichy, però després del desembarcament Aliat al nord de l’Àfrica el novembre de 1942 la ciutat va ser ocupada pels alemanys. La ciutat va ser alliberada el 28 d’agost de 1944 per les forces del general Jean Marie Gabriel de Lattre Tassigny. La ciutat amb el seu port va ser vital pels Aliats per rebre aliments, munició i combustible, però de seguida es va establir un mercat negre i el 20% del carregament desembarcat a Marsella va ser robat, sovint per contrabandistes de l’Exèrcit.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply