Antonie Saint-Exupéry

Antonie Saint-Exupéry va néixer el 29 de juny de 1900. Va ser un escriptor, poeta i aviador francès. Nascut en una família procedent de la noblesa francesa, en Saint-Exupéry va tenir una infantesa feliç malgrat la prematura mort del seu pare. Es va educar sense problemes en primària i va passar el batxillerat el 1917. Des de molt jove va sentir passió per l’art en general, on va mostrar ser molt pràctic. El 1921 va aprendre a pilotar avions de proves i de grans vols, sent un dels pioners de l’aviació civil, quan va ser convocat al servei militar. El 1929 va recórrer Sud-Àfrica i mentre treballava per una companyia aèria d’Argentina va conèixer a la seva esposa, la Consuelo Suncín. Durant la dècada de 1930, en Saint-Exupéry es va dedicar al món del periodisme i la literatura.

Després de l’armistici del juny de 1940 va marxar als Estats Units, on va ser un portaveu de la resistència intentant convèncer als nord-americans d’ingressar en la Segona Guerra Mundial. En ple conflicte, l’escriptor va publicar la seva principal obra, El Petit Príncep, que marcaria la infància de generacions de nens.  El 1942 va marxar al nord de l’Àfrica, on va prestar servei en un grup de caces, i més tard va participar com a pilot en les campanyes de Sardenya i després Còrsega, on amb una unitat de reconeixement fotografiava diverses zones pensant en un possible desembarcament Aliat a Provença. A la nit del 31 de juliol de 1944, mentre volava en una missió per damunt de Marsella, el seu caça P-38 va ser tocat per un caça alemany i l’Antonie Saint-Exupéry va desaparèixer al mar. L’any 2000 es va trobar en el fons del mar el caça del poeta francès, juntament amb un braçalet en el que hi estava inscrit el seu nom i el de la seva esposa. L’aviador que va tocar el caça de Saint-Exupéry va confessar anys més tard que era un admirador del poeta.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply