Londres

Londres és la capital de la Gran Bretanya.

Durant la Segona Guerra Mundial, Londres era la metròpolis més gran del món amb set milions d’habitants. Durant la Batalla d’Anglaterra, la capital britànica va ser bombardejada per part de la Luftwaffe durant 57 nits consecutives. Els londinencs varen intentar seguir vivint i treballant tot i que cada dia sonaven les alarmes que anunciaven l’arribada dels avions alemanys. Els bombarders alemanys varen destrossar barris sencers, el centre urbà de la ciutat i els monuments més importants varen ser danyats com l’abadia de Westminster, la catedral de St. Paul, la Torre de Londres… El bombardeig més devastador es va produir la nit del 10 de maig de 1941. Per culpa dels bombardejos varen morir a Londres 14.000 persones i 20.000 varen resultar ferides. Centenars de milers de londinencs es varen acostumar a dormir, per seguretat, en les estacions i els túnels subterranis del metro; un d’aquests túnels, que tenia més d’un quilòmetre i mig de llarg, entre Bethnal Green i l’estació de Liverpool Street, proporcionava aixopluc a 4.000 persones. Centenars de milers de nens varen marxar de Londres per anar a viure el camp; a mitjans d’octubre de 1940, la xifra de nens evacuats havia arribat als 489.000.

20140805_210305_LLS

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply