Europa oriental

A finals del segle XIX, l’Europa oriental s’havia convertit en escenari d’alguns dels més intensos moviments nacionalistes, tot i que gran part de la zona estava encara dominada pels imperis multinacionals de la Rússia zarista, ÀustriaHongria i la Turquia otomana. Tots els països que havien aconseguit en el curs del segle XIX la seva independència, Grècia, Sèrbia, Romania i Bulgària, varen formar monarquies constitucionals liberals. En aquests regnes, gran part de l’expressió política seguia el model liberal, i casi tots els moviments d’alliberació sostenien idees que no s’oposaven a aquest model. Però també hi havia algunes expressions d’un nou tipus de nacionalisme autoritari com el de la Unió del Poble Rus i la Unificació de Sèrbia.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply