Arno Breker

Arno Breker va néixer el 19 de juliol de 1900 a Elberfeld, Alemanya. En els seus anys d’estudiant va realitzar una sèrie d’escultures i es va convertir després dels estudis en un escultor. Entre 1927 i 1932 va establir-se a París per continuar aprenent i va començar a seguir l’artista Artistide Maillol. A començaments de 1933, quan treballava a Roma en la restauració d’una escultura de Miguel Àngel, va conèixer el ministre Joseph Goebbels, que va reconèixer el seu talent i el va animar a tornar a Alemanya. A mitjans dels anys 30, Breker produïa nuus masculins macisos i sobre-musculats aris de pedra. El 1936 va participar en un concurs sobre el tema de l’èxit esportiu i el triomf li va proporcionar un increment d’encàrrecs oficials. El 1937 es va afiliar al NSDAP i va conèixer personalment a l’Adolf Hitler, que va instal·lar un bust de Richard Wagner realitzat per l’artista en una de les seves habitacions del Berghof. En l’aniversari del dictador de 1937 se’l va nombrar escultor oficial de l’Estat i se li va proporcionar un gran estudi amb 43 treballadors per ajudar-lo. El 1937 la seva obra va ocupar un lloc privilegiat en el pavelló alemany en l’Exposició Internacional de París. El 1938 va dissenyar dos macisos nuus masculins per ser instal·lats a l’entrada de la nova Cancelleria: El Partit i la Wehrmacht. Gràcies al règim, Breker es va convertir en un home ric que va gaudir de favors i condecoracions, incloses diverses cases, subvencions i molts honoraris. L’escultor va acompanyar a en Hitler en el seu viatge a París el 23 de juny de 1940. Arno Breker va morir el 13 de febrer de 1991 a Düsseldorf.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply