Karl Kaufmann

Karl Kaufmann va néixer el 10 d’octubre de 1900 a Krefeld. Voluntari paramilitar després de la Primera Guerra Mundial, va participar en la fundació del NSDAP en el Rhur. Proper a l’ala esquerre del Partit, va ser gauleiter de Renània el 1924, i després d’Hamburg del 1929 al 1945. Diputat del Reichstag des de 1930 i governador del Reich a Hamburg des de 1933, va reprimir l’oposició comunista i socialdemòcrata. El 1942 va ser promogut a SS-Obergruppenführer, també va ser comissari del Reich per la Marina alemanya.

El seu nom es recorda sobretot per dues accions que varen tenir lloc al final de la Segona Guerra Mundial. A l’abril de 1945 va ordenar dirigir a la badia de Lübeck als evacuats del camp de Neuengamme, que acabaria en la tragèdia del Cap Arcona. El maig de 1945 va refusar defensar Hamburg, i va posar la ciutat a mans dels britànics sense combatre. Després de la guerra va ser arrestat i processat diversos cops, però en totes va ser alliberat per raons de salut. El gener de 1951, un procés de desnazificació el va declarar innocent. Karl Kaufmann va morir el 4 de desembre de 1969 a Hamburg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply