Josef Wirmer

En Josef Wirmer va néixer el 19 de març de 1901 a Paderborn. Formant part de l’ala esquerra del Zentrum, va ser home de confiança d’en Heinrich Brüning i es va convertir en un adversari del nazisme. Va mantenir relacions amb la resistència civil i també militar i, com advocat, es veia com a ministre de Justícia del futur govern alemany si el cop d’Estat del 20 de juliol de 1944 triomfava. Arrestat després del cop, es va encarar amb el jutge del Tribunal Popular, en Roland Freisler, dient-li: Quan em pengin, no seré jo qui tingui por, sinó vostè. Furiós, en Freisler li va respondre: Aviat estarà a l’infern, i en Wirmer li va replicar: Estaré molt content de retrobar-me allí aviat amb vostè, senyor President. El Tribunal Popular va condemnar a en Josef Wirmer a mort el 8 de setembre de 1944 a la presó de Berlín-Plötzensee.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply