Alexandre Parodi

Alexandre Parodi va néixer l’1 de juny de 1901 a París. Va ser membre del Consell d’Estat i director general del Treball i Mà d’Obra del 1939 al1940, però després de l’ocupació alemanya es va negar a servir al govern de Vichy i es va adherir a la Resistència. El 1944 va substituir a Emile Bollaert, representant de Charles de Gaulle i delegat del govern provisional per la França ocupada, que havia sigut detingut pels alemanys i deportat al camp de concentració de Buchenwald. Del 1944 al 1945 va ser ministre de Treball.

Després de la guerra va ser successivament ambaixador a Roma, representant de França en el Consell de Seguretat de l’ONU, secretari general d’Afers Exteriors, representant de França a l’OTAN, ambaixador extraordinari a Marroc i el 1960 vicepresident del Consell d’Estat. Alexandre Parodi va morir el 15 de març de 1979 a París.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply