Leopold III

Leopold III va néixer el 3 de novembre de 1901 a la regió de Brussel·les-Capital, Bèlgica. El 1934 va ser proclamat monarca de Bèlgica. El principi de la segona guerra mundial va proclamar la seva neutralitat. El maig de 1940, amb la invasió alemanya, va resistir en un principi, però en veure que era impossible va ordenar el 28 de maig de 1940 capitular col·locant a les tropes aliades en una difícil situació. Declarant-se presoner dels alemanys es va tancar en el seu palau de Laeken. El 7 de juny de 1944 va ser deportat amb la seva família a Alemanya amb la seva família i no va ser alliberat fins el 7 de maig de 1945. Després de la guerra no va poder tornar a Bèlgica a causa de l’oposició del seu poble i del seu govern. Finalment, el 12 de març de 1950 va tornar al país gràcies a un plebiscit, però abdica a favor del seu fill Balduí el 16 de juliol de 1951. Leopold III va morir el 25 de setembre de 1983 a Woluwe-Saint-Lambert, Bèlgica.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply