Magda Goebbels

Johanna Maria Magdalena Berenht va néixer l’11 de novembre de 1901 a Berlín. No va ser reconeguda pels seus pare, l’industrial Oskar Ritschel, fins més tard. La seva mare, criada, va refer la seva vida amb un empresari jueu practicant, en Richard Friedländer, que la va adoptar i li va donar el seu cognom. De jove va tenir una aventura amorosa amb un militant sionista, en Victor Arlosoroff, abans de casar-se el 1921 amb el banquer Günther Quandt, una de les fortunes més grans d’Alemanya. Varen tenir un fill, en Harald, però es varen divorciar el 1929.

En una reunió electoral del partit nazi el setembre de 1930, la Magda es va enamorar de l’orador Joseph Goebbels i es va casar amb ell el 19 de desembre de 1931, agafant d’aquesta manera el nom de Magda Goebbels. L’Adolf Hitler va ser el testimoni a la boda. Mare i esposa model segons el criteri del Tercer Reich, mostrava una certa independència segons les normes nazis en beure i fumar. Tot i tenir la vida que somiava, la Magda va tenir que suportar les nombroses infidelitats del seu marit, especialment amb l’actriu txeca Lida Baarova, tot i que ella es continuava quedant embarassada d’en Goebbels. Ella també va tenir una aventura fora del matrimoni, i estava obsessionada amb en Hitler. En els seus sis fills els hi va posar noms que comencessin amb la lletra H en honor a en Hitler. El seu fill Harald no va tenir mai cap tracte de favor: mobilitzat, va ser destinat al front polonès el 1939 i, a final de 1944, els britànics el varen capturar a Itàlia. A finals d’abril de 1945, quan tot s’acabava, va enverinar als seus sis fills en el búnquer i es va suïcidar l’1 de maig de 1945 juntament amb el seu marit. Hores abans del seu suïcidi, en Hitler, saludant per últim cop als seus fidels, es va treure la insígnia del Parit de la seva jaqueta i li va donar a la Magda, que va rebre d’aquesta manera la més alta distinció que una dona va rebre sota el Tercer Reich.No comments yet. Be the first.

Leave a Reply