Nikolai Vatutin

Nikolai Vatutin va néixer el 16 de desembre de 1901 a Vorónej. Va ser un comandant de l’exèrcit soviètic. Durant la segona guerra mundial, el 1941, va ser cap de l’Estat Major del front del Nord-oest. El 1942 va estar sota el comandament del front de Voroneg. El 1943 va ser comandant del front del Sud-oest, i durant la batalla de Stalingrad va ocupar Kalanch. Després de la victòria a Stalingrad va ser nombrat cap del primer front d’Ucraïna, i les seves tropes varen defensar al costat meridional de l’enclavament del Kursk i varen fer retrocedir els soldats alemanys. El 1944 va reconquerir la ciutat de Kiev. El març de 1944 un grup de guerrillers nacionalistes ucraïnesos li varen preparar una emboscada i el varen ferir greument. El 14 d’abril de 1944 Nikolai Vatutin va morir com a conseqüència d’aquelles ferides.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply