Hans von Dohnanyi

Hans von Dohnanyi va néixer l’1 de gener de 1902 a Viena. Doctor en Dret, va treballar en l’institut de relacions exterior de la Universitat d’Hamburg de 1925 a 1929. El 1929 va ser nombrat conseller del Ministeri de Justícia, el 1931 procurador del Reich i el 1938 alt funcionari del tribunal de Leipzig. Cap del servei de contraespionatge a l’estranger, va tenir com a superior a Hans Oster, que va ser el seu còmplice en la resistència. Va ser detingut per la Gestapo el 5 d’abril de 1943 acusat d’haver participat en un complot contra la vida d’Adolf Hitler, permetent que caiguessin a mans de la Gestapo documents compromesos pels serveis secrets, Abwehr, que li va resultar car a la resistència. Dohnanyi va ser internat a Sachsenhausen, on va caure malalt, i va ser enviat a un hospital i retornat al camp. Un consell de guerra de les SS el va condemnar a mort, i Hans von Dohnanyi va ser executat al camp de concentració de Sachsenhausen el 9 d’abril de 1945.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply