Charles Lindbergh

Charles Lindbergh va néixer el 4 de febrer de 1902 a Detroit. Va ser un pilot nord-americà que el 1927 es faria famós per ser el primer home que travessaria volant l’oceà Atlàntic en vol en solitari i sense escales des de Nova York fins a París. La proesa la va fer amb el seu avió anomenat Spirit of Saint Louis i la travessia de més de 5.800 quilòmetres de distància va atreure als mitjans de comunicació de tot el món perquè es va veure com una gran gesta de l’aeronàutica. Per aquell vol, Lindbergh va guanyar 25.000 dòlars, una xifra molt important. Un cop complert el seu somni, el pilot va aprofitar que era a Europa per recórrer altres països amb el seu avió com Bèlgica i Gran Bretanya des de França. El Spirit of Saint Louis va viatjar de volta als Estats Units en el creuer de guerra USS Memphis en el mes de juny. Després de la celebració i de nombrosos vols promocionals pels Estats Units, Centreamèrica, Colòmbia i Veneçuela i, finalment, el Carib, l’avió va ser entregat a l’Institut Smithsonià per la seva conservació el 30 d’abril de 1928. Actualment l’aparell es trobava exposat en el Museu de l’Aire i de l’Espai de Washington DC. Nombroses còpies s’han fet al llarg de la història per vols commemoratius i per exhibicions en museus.

El 1932 Lindbergh va viure un daltabaix després del segrest del seu fill, que finalment va ser assassinat en un cas obscur. Dies més tard es va detenir al presumpte culpable, un immigrant, però segons algunes teories l’acusat, que va ser condemnat a mort, no era el verdader culpable del crim. El tema del segrest i el seu desenllaç va ser portada durant molts dies en els diaris nord-americans i va tenir el país mig paralitzat. Durant els anys 1939 i 1940 va defensar l’aïllament nord-americà i va arribar a declarar públicament que tenia punts en comú amb l’Adolf Hitler, declaracions que de poc li varen costar el seu prestigi que encara mantenia. Quan els Estats Units varen entrar en la Segona Guerra Mundial, Lindbergh va actuar com a tècnic civil de les companyies fabricants d’avions pel seu país, feina que li va fer recuperar el prestigi perdut. Després de la guerra i les següents dècades Lindbergh va gaudir d’una vida tranquil·la, sense problemes econòmics i amb diferents reconeixements anuals per la seva gesta de 1927. Charles Lindbergh va morir el 26 d’agost de 1974 a Hawai.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply