Reinhard Gehlen

Reinhard Gehlen va néixer a Enfurt el 3 d’abril de 1902 i era el fill d’un llibreter. El 1920 va ingressar a la Reichswehr, on va servir a l’artilleria, i es va casar amb la Herat von Seydlitz-Kurzback, la filla d’un distingit militar prussià. El 1935 va formar part de l’Estat Major i en els primers anys de la Segona Guerra Mundial es va guanyar els elogis pels seus èxits com a oficial d’operacions. El juliol de 1941 va ser ascendit a tinent coronel i va ser agregat al Fremde Heere Ost (FHO). Des de l’abril de 1942 es va fer amb el càrrec de la secció d’intel·ligència de l’Alt Comandament després de la destitució del seu predecessor per culpa de la Batalla de Moscou, i va ocupar el càrrec fins casi al final de la guerra. Es va distingir pel seu encertat maneig dels seus agents al front oriental i es va convertir en un dels oficials d’intel·ligència més influents de la guerra. Reinhard Gehlen va morir el 8 de juny de 1979 a Starnberg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply