Günther Anders

Günther Anders va néixer el 12 de juliol de 1902 a Breslau, Polònia. Pertanyia a la generació de pensadors de la República de Weimar, relacionat estretament amb Adorno, Marcuse, Bertold Brecht  i el seu cosí Walter Benjamin. Instal·lat a París el 1933, per la seva condició de jueu marxista, junt amb Hannah Arendt, que va ser la seva esposa fins al 1936, va escriure obres dedicades a la condició d’exiliat i al tema de l’assimilació jueva a Alemanya. Aquest mateix any, traslladat a Estats Units, va fer diversos oficis, i va treballar com molts altres alemanys contraris al nazisme, per als serveis de propaganda nord-americans, sense deixar de mostrar-se en desacord amb la línia racista que li pretenien fer aplicar als japonesos. El 1950 va instal·lar-se a Viena i va escriure reflexions sobre la substitució de la humanitat per la tècnica, presentant Auschwitz i Hiroshima com a paradigmes. La seva correspondència amb el pilot d’Hiroshima Claude Eatherly, Més enllà dels límits de la consciència, i l’obra Nosaltres, els fills d’Eichmann varen ser lúcides reflexions del segle XX. Günther Anders va morir el 17 de desembre de 1992 a Viena.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply