Ernst von Salomon

L’Ernst von Salomon va néixer el 25 de setembre de 1902 a Kiel. Profundament marcat per la seva educació en la reial cos de cadets de Prússia, va militar des de molt jove a grups paramilitars i va participar el juny de 1922 en l’assassinat del ministre republicà Walther Rathenau, que li va costar cinc anys de presó. Aquests moments de la seva vida els explicar en els seus llibres Els proscrits de l’any 1929 i Els cadets de l’any 1933, on descriu el desarrelament dels joves oficials sense feina i sense futur. Tot i quedar impressionat per l’oratòria de l’Adolf Hitler i seduït per les SA, on un seu germà hi va ingressar, no es va prendre seriosament als nazis i va menysprear al seu líder. Un cop en Hitler va arribar al poder es va mantenir al marge del règim nazi. Tot i això, després de la Segona Guerra Mundial va ser detingut en un camp nord-americà fins l’any 1946. El 1951 va publicar El qüestionari, una obra sobre la desnazificació, que va ser un dels grans èxits de la postguerra. L’Ernst von Salomon va morir el 9 d’agost de 1972 a Winsen.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply