Ulrich Wilhelm Schwerin von Schwanenfeld

L’Ulrich Wilhelm Schwerin von Schwanenfeld va néixer el 21 de desembre de 1902 a Copenhaguen en una família aristòcrata. Després d’estudiar agricultura a Munic, on el novembre de 1923 va viure amb inquietud el putsch de Munic, i a Breslau, va explotar les terres familiars a Prússia Occidental. Durant la Segona Guerra Mundial va ser comandant en cap en el front occidental i ajudant de camp del mariscal Erwin von Witzleben fins al març de 1942, quan va passar a ser capità de reserva en l’Alt Comandament de l’Exèrcit. Contrari al nazisme des d’abans de l’arribada dels nazis al poder, en Von Schwanenfeld va fer d’enllaç entre la resistència civil i militar. Se’l veia com el possible secretari d’Estat en el govern post-hitlerià, però va ser arrestat el mateix dia de l’atemptat, el 20 de juliol de 1944, condemnat a mort i executat el 8 de setembre de 1944 a la presó de Berlín-Plötzensee.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply