Orde Wingate

Orde Wingate va néixer el 26 de febrer de 1903 a Naini Tal Uttarakhand, l’Índia. Quan va néixer el seu pare tenia 51 anys. Wingate va ser criat com un conformista estricte ( no angelical ) i va quedar exclòs de la capella de Charterhouse.

El 1921 va entrar a la Royal Military Academy de Woolwich en el lloc 63 entre 69 candidats, on no va destacar especialment, i es va graduar el lloc 59 de 70. Durant les guerres de guerrilles a Palestina i Etiòpia es va convèncer de que una força petita podia penetrar a llarga distància més enllà del riu Chindwin, a l’Índia. Per aquella època Wingate ja dirigia un grup d’homes. Molt sovint les seves decisions militars no van ser acceptades per l’Alt Comandament britànic amb qui va tenir nombrosos enfrontaments perquè Wingate era un home dur amb els seus soldats, a vegades els pegava, cosa que va fer que es convertís amb un home impopular. Per la seva part, Wingate creia que l’Alt Comandament britànic era massa convencional.

Durant la segona guerra mundial, Wingate, que continuava amb els seus brutals procediments, va servir en l’Estat Major d’Archivald Wavell al nord de l’Àfrica, i va ser cap dels guerrillers etíops que varen restablir a Hailé Selassié en el seu tro el 1941. Amb la desfeta britànica al nord de l’Àfrica va ser enviat a l’Índia per defensar-la de les forces japoneses. El 1943 va lluitar a Birmània on va organitzar grups de guerrillers o xindits en la rereguarda japonesa. Orde Wingate va morir el 24 de març de 1944 en un accident d’avió mai aclarit quan sobrevolava l’Índia.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply