Galeazzo Ciano

El comte Galeazzo Ciano va néixer el 18 de març de 1903 a Livurna, Itàlia. Va ser el gendre d’en Benito Mussolini a partir del 1930 i es va convertir  en el seu secretari d’Estat de Premsa i Propaganda, i membre del Gran Consell Feixista. El 1936 es va convertir en el ministre d’Afers Exteriors. Tot i estar casat amb la filla del dictador italià, a en Ciano se li atribuïa un afer amb la nord-americana Wallis Simpson, que es casaria amb el rei del Regne Unit Eduard VIII.

El 1939 va estar d’acord amb la invasió italiana a Albània. Però quan Alemanya atacar a França no es va mostrar partidari de que Itàlia es convertís en la companya inseparable del Reich durant la guerra. El febrer de 1943 va ser destituït del càrrec per les seves discrepàncies amb la política militar que seguia en Mussolini i se’l va nombrar ambaixador del Vaticà. En la reunió del Gran Consell del 25 de juliol de 1943 va donar suport a en Dino Grandi i va votar contra en Mussolini, mostrant el seu acord de firmar una pau per separat amb els Aliats. Refugiat amb la seva esposa a Alemanya, es entregat a la República de Saló, que el va condemnar a mort per traïció i va ser executat a Verona l’11 de gener de 1944.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply