Karl Hanke

Karl Hanke va néixer el 24 d’agost de 1903 a Lauban, Polònia. El 1928 va entrar en el Partit Nazi i va escalar ràpidament de posicions, arribant a ser un íntim col·laborador de Joseph Goebbels. Diputat en el Reichstag el 1932, el 1933 va ser secretari particular de Goebbels en el Ministeri de Propaganda, i després va ser secretari d’Estat, senador del Reich per la Cultura i segon vicepresident de la Cambra de Cultura del Reich. Però una disputa amb Goebbels va trencar la seva carrera. Sent gauleiter de la Baixa Silèsia, va exhortar fanàticament a la població perquè lluités per preservar la fortalesa de Breslau. Les seves ganes varen fer que Adolf Hitler el designés com a successor de Heinrich Himmler en el seu testament de 1945. Al final de la guerra va ser capturat pels partisans txecs, que el varen executar sense judici previ el 8 de juny de 1945 a Neudorf, Txecoslovàquia.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply