Erich Kordt

Erich Kordt va néixer el 10 de desembre de 1903 a Düsseldorf. Va ser un conseller de la delegació en Afers Exteriors. Va treballar primer en l’Oficina Ribbentrop i més tard a l’ambaixada Alemanya a Londres. El 1938 va ser nombrat cap de l’oficina de Joachim von Ribbentrop en el Ministeri d’Afers Exteriors de Berlín. Bon coneixedor de la Gran Bretanya, aquell mateix any Oster, un dels caps resistents, li va encarregar obtenir el suport dels britànics contra l’agressió alemanya a Txecoslovàquia. Per aquella missió el va ajudar el seu germà, Theodor Kordt, llavors conseller d’ambaixada a Londres. Durant el congrés del NSDAP a Nuremberg, va difondre una declaració de Neville Chamberlain que no va fer efecte en Adolf Hitler. Després de la conferència de Munic de setembre de 1938, va marxar a Londres per alertar al govern britànic del perill d’una guerra mundial. El novembre de 1939 es va presentar voluntari per assassinar a Adolf Hitler. Erich Kordt va morir l’11 de novembre de 1969 a Düsseldorf.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply