Hans Bernd Gisevius

Hans Bernd Gisevius va néixer el 14 de juliol de 1904 a Arnsberg. Advocat de formació, va entrar en el NSDAP el 1933. Alt funcionari, va treballar a la Gestapo del 1933 al 1936, en el Ministeri de l’Interior de Prússia, en el Ministeri del Interior del Reich i en el servei de control de preus de la prefectura de Münster. A finals de 1937, estant de baixa sense sou, va mantenir relacions informals amb l’Abwehr, i després es va fer espia alemany amb la cobertura de vicecònsul a Zuric. Sintonitzant cada cop més amb la resistència, va ser un dels conjurats del 20 de juliol de 1944. Miraculosament va aconseguir escapar-se dels nazis, i es va refugiar a Suïssa gràcies a documentació falsa. Després va passar diversos anys als Estats Units. Les seves memòries, Bis zum bitteren Ende, Fins un final amarg, va aixecar molta polèmica. Hans Bernd Gisevius va morir el 23 de febrer de 1974 a Müllheim.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply